Viu la UIB

This language version doesn't exist

Saps quantes coses pots fer sense sortir del campus? Doncs mira! Això, i molt més:

 

7 h
En marxa!

Agafa el banyador, que ens n’anam a la piscina. Una mica d'esport per espavilar-se de bon matí va bé, no ho trobes? Al campus de la UIB tens a l’abast un poliesportiu amb piscina olímpica, pavelló cobert, sala de fitnes, pistes de pàdel i tennis i camp de futbol de gespa artificial. A més, durant tot l'any, podràs gaudir d'un saludable menú d'activitats dirigides, Posa't en Marxa!, perquè agafis el to físic que et convertirà en l'enveja dels companys.

 

8 h
Un cafè doble, si us plau

Són les vuit i començar el dia amb un parell de llargs sense sortir de la UIB val la pena. Ara toca seguir la jornada amb un bon cafè acompanyat d'unes delicioses torrades. Mmmmm...!

Poques coses cauen més bé que un bon cafè al matí. Per això, d’un cap a l’altre del nostre campus, trobaràs multitud de cafeteries repartides pels diferents edificis. Ben a prop teu, et trobis on et trobis. Així mateix, també disposes de màquines de venda automàtica de cafè i snacks, per menjar alguna cosa ràpida abans d'entrar a classe.

 

8.30 h

Quina classe tinc ara?

Ara sí que estam preparats per anar a classe. Doblement desperts, toca mantenir el ritme, perquè el dia acaba de començar. Ha arribat el torn de forjar el nostre futur.

A la UIB s'imparteixen més d'un centenar d'estudis, entre títols de grau, màsters, doctorats i títols propis de postgrau. En aquesta immensa oferta docent i de recerca segur que hi ha la titulació perfecta per a tu. Amb material docent i aules adaptades a l'EEES, cursar els estudis o continuar a la UIB és una aposta segur.

 

 

10 h

Crec que necessit una agenda...

Una allau d'informació el primer dia de curs? És normal, no et preocupis. Necessitarem una agenda (entre altres coses) per organitzar-nos. No deus voler perdre’t cap acte social entre classe i classe, o sí?

En la majoria d'edificis de la UIB trobaràs papereries en què podràs adquirir tot el que necessites per al teu dia a dia: agendes, quaderns, bolígrafs, marcadors, o fotocòpies, per exemple. Passa pel nostre servei de reprografia o la Llibreria Campus perquè no et falti res. Aquests apunts que t'envien a recollir els professors, els trobaràs aquí!

 

10.15 h
Més classe

És clar. Ets a la Universitat. Toquen dues hores més de classe, però l'esforç valdrà la pena. D’aquí a una estona podràs reposar forces amb un berenar.

 

 

12 h
Quina gana!

El cervell ha d'estar ben alimentat per rendir com toca. Recorda que en gairebé tots els edificis del campus trobaràs cafeteries que et vindran d’allò més bé per reposar forces. Amb un refresc acompanyat d'un bon pa amb oli tindràs energia per seguir al màxim algunes hores més.

 

12.30 h
Oh, estic sense fons!

Vols pagar el berenar i descobreixes que no tens ni un euro. Bé, per aquesta vegada passa. Els teus nous companys ja ens encarregarem de convidar-te al pa amb oli. Però a la propera ronda, convides tu.

Tornar el favor als amics serà fàcil. Ni tan sols necessitaràs sortir de la UIB per recuperar-te econòmicament, ja que al mateix campus tens diverses oficines bancàries per poder treure doblers o fer qualsevol tràmit administratiu que requereixi un banc, com ara treure la targeta universitària.

Oficines bancàries:
BANKIA
BANC SANTANDER

 

12.45 h
I ara, en què em gast els doblers?

Ja has tret doblers del caixer i la targeta d'estudiant de la UIB llueix radiant a la cartera. Ara, a veure en quina activitat social pots invertir uns quants euros aquest cap de setmana, descompte per a estudiants inclòs.

La UIB posa a disposició de tots els estudiants un sistema d'informació on podràs consultar tot el que tingui a veure amb els teus estudis, orientar-te acadèmicament, assabentar-te dels cursos de formació complementària i estar al dia de l'oferta cultural, que és a càrrec del Servei d'Activitats Culturals: conferències, congressos, art, exposicions, música, cinema, teatre, dansa... Què et ve de gust fer avui?

 

13 h
Tornam a classe

Ens toca fer front a la darrera empenta del matí. Almenys ho fem amb un incentiu en ment: aquesta nit anam al cinema. Gratuït. Aquest és un dels avantatges que té ser estudiant universitari de la UIB.

 

14.45 h
Hora de dinar!

En aquests moments, el pa amb oli ja el tenim als peus. Com a mínim. Però, afortunadament, ara tenim un parell d'hores lliures per dinar amb tranquil·litat. Has triat ja què vols per dinar avui?

A la UIB trobaràs una àmplia oferta gastronòmica, variada i econòmica. Cada dia, les diferents cafeteries del campus preparen un menú per a la comunitat universitària. Així, quan surtis de classe podràs triar entre sis menús diferents. El més complicat serà decidir, però perquè no sabràs quina proposta t'agrada més. A més, a part dels serveis tradicionals de cafeteria (entrepans, ensalades, plats combinats, etc.), també podràs menjar pizzes, tapes o kebabs.

 

16.30 h
No hi ha temps a perdre

Ja hem reposat forces i, encara que avui horabaixa no tenim classe, no podem començar el curs amb mal peu: toca aplicar-se, perquè el treball no s'acumuli ni tan sols els primers dies. Mans a l'obra!

Els alumnes de la UIB sou, per a nosaltres, el més important. Per això, procuram posar al vostre abast tot el que necessitau per aconseguir l'èxit en els estudis. Al campus hi trobareu una vintena d'aules d'informàtica repartides pels diferents edificis, perquè feu els vostres exercicis, prepareu les pràctiques i repasseu els apunts. Totes tenen connexió a Internet i estan connectades amb els serveis de reprografia, de manera que podreu imprimir qualsevol document que necessiteu. La impressora ja no serà una excusa.

Demana a les consergeries de cada edifici per les aules d'informàtica.

 

 

17 h

Necessites consultar un llibre?

No, estimat amic. Tot no és a Internet. Sembla que Google ens ha de donar totes les respostes. Però, malauradament (o no), no les té. Almenys, no totes les que volen els professors. Per això hi ha les biblioteques.

A l'era d'Internet, les biblioteques continuen existint. I tant! I al campus de la UIB en trobaràs una en gairebé cada edifici. En cadascuna tenim obres de consulta general, però també referències especialitzades. Llibres, revistes científiques (també digitals!), enciclopèdies, documents audiovisuals... En definitiva, qualsevol cosa que cerquis. Fins i tot t'oferim espai per fer treballs en grups reduïts i et deixam ordinadors portàtils i llibres electrònics.

 

17.45 h
Una llengua pròpia: el català

A les Illes Balears, i a la UIB, tenim dos idiomes oficials: el castellà i el català. Aquest, propi de la nostra comunitat autònoma. Segur que li agafaràs el traç ben aviat, però et donam un consell per accelerar el procés. Davant el dubte, digues: «Hola! Com anam?»

A la UIB volem que t'integris amb nosaltres al més aviat possible. Per això, posam a disposició de tots els alumnes de mobilitat cursos de català i castellà i un programa de voluntariat lingüístic.

 

18.30 h
Primers auxilis

Quin dia més complet que tenim! Estam rebentats! És moment de baixar el ritme i dedicar unes hores a nosaltres mateixos. Ja tens a la teva habitació tot el que necessites?

Abans d'anar cap a la Residència de la UIB pots fer una darrera parada. A la farmàcia del campus trobaràs tot el que necessitis per a la teva salut i el teu benestar. Val més la que guarda que la que cura, com diem per aquí.

 

 

19 h
Que no es digui que no et cuides!

Ens sembla bé que hagis comprat vitamines a la farmàcia, però perquè tinguin més efecte, et fem una proposta: què trobes d’unes classes de ioga o pilates? Alguna cosa «lleugera» per començar.

A CampusEsport, a més de la piscina i la sala de fitnes, també podeu assistir a classes dirigides. Els nostres monitors no pararan fins que, a final de curs, puguis desafiar els companys a pujar des Güell a Lluc a peu (tu demana'ls què és i veuràs que aviat accepten el repte). Amb el pla Posa't en Marxa! faràs classes de spinning, tonificació, abdominals, step, aiguagim, dansa del ventre... Començaràs amb un ritme lleuger i acabaràs al màxim.

 

 

20 h
La jornada s'està acabant

Ha estat un dia dur? Segur que no ha estat per tant! Per sort per a tu, només has de travessar el carrer per arribar a la teva «nova casa». Una dutxa per refrescar-te, un bon sopar i a descansar una estona. I no arribis tard al cinema!

La residència de la UIB és al mateix campus, amb els avantatges que això comporta: podràs anar a classe a peu o en bicicleta, tindràs llibertat d'horaris per entrar i sortir, tindràs connexió Wi-Fi, podràs triar habitació individual o compartida, així com el tipus de règim que vulguis (només allotjament, mitja pensió o pensió completa), viuràs l'ambient universitari del campus i gaudiràs d'un abonament gratuït a CampusEsport.